onsdag 6 augusti 2008

Wacken!

Jag beställde biljetten till Wacken Open Air i Tyskland redan i Januari, inkluderad buss och allt. Visst jag såg mycket band men jag ska berätta om allt som hände där emellan och så.
Bussen skulle ta typ 20 timmar och åkte 10 på morgonen från Sundsvall. Alla som var där var lite pepp och vissa hade redan börjat dricka. men men, jag skulle inte köra så hårt för jag hade 20 timmar framför mig först.Utanför Stockholm stannade vi för att käka, Chauffören säger: "Nu stannar vi på McDonalds så ni får äta och så" då skriker en kille längst bak "Nej! vi kommer att dö!" Och detta McDonalds blev ratad av Jonas. Andledning? De hade inte Motsarellasticks som resten av Sveriges McDonalds.
Men mitt i natten kommer vi fram till färjan mellan Sverige och Danmark som går på 40 minuter. Och vi kommer sedan att åka 2 timmar i Danmark till nästa färja som ska ta en timme. Jonas och Jag springer runt och kollar på allt billigt och beslutar att köpa några öl var för att dricka lite. Så då satt vi där, 2 timmar i Danmark med 4 öl och en chips påse. Det var bara jag och Jonas som drack på bussen då, klockan 12 på natten och alla andra satt och var bakis och vi hade precis börjat.
När vi kom till 1 timmes färjan fick alla en spurt. KÖPA BILLIG SPRIT. Jag tog den näst sista Mariestad-öl kartan och gick mot kassan, vänder mig och och pratar med Jonas och ler, så kommer en skön kille som sitter på samma buss som oss: "Fan vad nöjd du ser ut" jag svarar glatt "jag ja!" han fortsätter "fan, skit nöjd för att ha fått en karta Mariestad" Det var fan den skönaste killen på hela resan.
När vi kom i land var alla skit trötta så alla sov. Vi kom fram till byn Wacken 7 på morgonen, lämnade in biljetten, fick bandet och reste tältet. Sen när vi sitter och tar igen oss lite hör man ett flyglarm köras igång och en massa tyskar som skriker.
"Hurra! Direkt när man kommer till Tyskland hörs ett flyglarm och massa tyskar som skriker! Man blir ju glad om man överlever detta"
Vi åkte ju ner en dag innan så vi hann göra massa saker, så vi gick på affären, såg oss omkring etc etc hela dagen, sen på natten började vi dricka. Vi hade en granne som var från Holland, han blev häpen över att My och Jonas drack vin så han hämtade massa öl och gav dem till oss. Vi pratade skit länge med honom, och varje morgon sa vi god morgon. Han var borta hela dagarna och gick och la sig direkt när han kom hem på källarna så vi festade bara med honom första dagen. Vi gav honom allafall namnet Mr.Heinz. Vi vet inte varför, men vi visste vem vi pratade om.
Vi gav också massa andra personer kod namn. Unge Herr Y, Skrotis, Pierre och så klart Mr.Heinz.
En annan företeelse var alla ord som ropades ut hela tiden:Wacken - Detta ropades ut och gick runt i en kedjaLuftwaffe - Varje gång en helikopter eller flygplan syntes på himmelenEin Kartoffel- "En potatis" ropades ut av mig antal gånger.Ostfralla - Sångaren i Mustasch tyckte det skulle vara roligt om han fick alla svenskar att skrika ostfralla på spelingen, vilket han lyckades med.
Första dan gick vi 3 grabbar för att kolla på några saker medans de 2 tjejerna skulle kolla andra saker. Sen beslutade vi oss för att gå in på Metal Market inne på festival området och vad tror ni händer? Vi springer in i tjejerna, och det har gått 2 timmar och det är minst 30 000 personer här redan. Vad är oddsen? Så vi skils åt igen, vi går till andra ställen, 1 timme senare: Dem igen! Fortfarande... Oddsen?
Det hände ju tok mycket saker egentligen. Jag knäppte kort på publiken, dem bakom mig säger photos, jag vänder mig för att knäppa på dem, de knäpper på mig när jag knäpper på dem, jag visar, jag knäpper på Jonas och visar han, de visar bilder på mig när jag visar för Jonas, och Jonas som står där i cowboy hatt och svenskflagga som mantel.
Sen har vi ju själv klart Marcus och hans underbara Svengelska. Vi skulle köpa mer T-röd så han gick in på macken och frågade efter T-red, sen sa nån av oss att det kanske fanns inne på området så jag och markus gick till en av områdets affärer och han frågade efter "luiqid to light a kitchen. Like T-sprite" tysken i affären sa att han bara hade det som fanns på hyllorna. Sista dagen när vi skulle hem så är vi de sista som kommer till bussen. Det är samma buss som vi åkte ner med, samma chaufför, samma folk. Vi ger tjejerna platserna som är bervid varanndra. Marcus säger då till en kille som sitter själv: "Can I sitt here?" Hela bakre bussen bara kollar lite fundersamt mot Marcus. Jag lägger till en mening: "ja Marcus, men det är säkert svenska här" alla bara skiner upp i leenden.
Innan vi lämnar tyskland åker vi in på en taxfree affär vid färjan för att vänta på att båten ska andlända. Där inne köper jag lite godis till pappa och en JÄTTE klubba till brossan. Sen när jag kommer ut till bussen igen står den sköna liraren utanför med 10 andra för att sträcka på benen. Han stor ler och kommer med kommentaren: "Vafan har du hittat då?" jag svarar glatt och håller upp klubban "det är väldens största klubba" alla runt om börjar komma med glada kommentarer "haha, den där får du fan inte in i käften" "fatta vad mycke bakterier det kommer att bli innan man är klar med den" "nää, när du öppnar så märker du att det är en jävla köttbulle där istället" massa konstiga saker, men alla var skitglada. Sen hoppar jag på bussen för att lägga in dem då ser de som är kvar den, en kille säger "ja nu har du ju hittat nått att äta på" jag svara minst lika glatt "ja självklart!" Alla där inne också skitglada!
Vi såg hot fuzz och en kille var skit trött så han garvade skit mycket i slutet vilket gjorde hela filmen ännu roligare. Och när vi väl kom till Sverige så tog alla upp telefonerna och satte igång dem.
Klockan halv 5 på morgonen stannar vi mitt i Sverige, typ mitt emellan Oslo och Stockholm, det var skyltat dit, på en väg bar som har öppet dygnet runt. Herregud vad förvånade de skulle ha blivigt, ty 30 rockers som bara väller in och ska ha mat. Men de blev nog glada. Men konstigaste av allt var att längst uppe i hörnet sitter 6 15åringar och käkar pomesfrittes och i mitten av rummet en gammal man som dricker kaffe, samtidigt som det är dimma ute och skog så man ser ju inte ett skvatt.
Sen var det ju så att för att ha någonting att göra på vägen hem så tog några med sig Pokémon till Game Boy, vilket Marcus också hade gjort, så My satt och spelade det. Och jag och Jonas köpte 2 olika tidningar för att ha variation att läsa, Bamse och 91:an. Då kommer kanske den skönaste kommentaren på hela resan, samtidigt som högtalarna spelar blackmetal säger Bea: "Pokémon och Bamse, det här är så Metal"

Inga kommentarer: