fredag 4 september 2009

En Vecka med Nollning

Nu har jag inte skrivit på ett tag, men det är ju "alla" här dåliga på. Men jag har ju också haft fullt upp i veckan. Som de flesta kanske vet så har jag börjat på Mittuniversitetet, GrafiskDesign 60hp. Jag ska berätta lite om veckan.

Eftersom man har börjat på Universitet så blir man ju Nollad fösta året...

Måndag.
Det var ju lite uppropning och info, sen skulle man ju fixa allt annat, så som biblioteks kort och försöka få ut sitt passerkort, men det får man inte förns nästa vecka. På kvällen däremot var första kår-aktiviteten. De radade upp alla oss Nollor mot väggen. Och i megafon skrek dem: "Nollor, Ner på knä!" Alla bara stog och kolla på dem. "Ner på Knä sa jag" Man hörde några säga nej och skratta åt det hela och en annan trea som sa lite vedjande "han menar allvar" Ännu en gång skrek han "Ner på knä" Då gav alla med sig och de började dela upp oss i grupper.
Vi blevupp delad med några GD60, GDK09 och lite andra media klasser i uppåt 10 grupper med tre faddrar till varje. Vi vandrade med våra grupper till en av våra faddrars hem för att skriva en hyllning låt av Generalerna. Vi valde Bamse-mellodin och skrev på bäst vi kunde
Vi hade jätte fina rörelser till vår text. Sista stycket sjöng vi om den sista tjejen och att hon var så söt att alla killar svimmar, så vi killar slängde oss ner som om vi svimmade. Nästa text var: "Och alla tjejer med" varpå alla tjejer också svimmade.
Jag hade tagit bilen till Mittuniversitetet så jag passade på att ta sista bussen, kvart i elva, dit. För jag ville ju inte gå ensam hela vägen dit i mörkret. Det gick bra allafall. Jag sprang från busshållplatsen till parkeringen och kastade mig in i bilen.

Tisdag.
Det hände inget speciellt idag. Jag kände mig seg hela dagen och på kvällen skulle de vara Vin-brännboll. Vi skulle spela brännboll och få vin för varje varv, slag, ja i princip hela tiden. Bara för att det skulle vara kul.
Jag var allafall inte med. Jag höll på att dö av trötthet. Jag hade ju träffat 20 nya människor dagen innan och varit ute och gjort saker hela dagen. Men kanske var det för det bättre. För nu har jag ju fortfarande inte druckit på en Tisdag.

Onsdag.
Idag hade vi första lektionen i Grunderna i Design. Läraren var lite krasslig och efter nån timme satt några och hostade i kapp med henne. Vi slutade vid 16tiden och då skulle en del av oss i klassen dra på Kåraktiviteterna, på dagens agenda stog det Ölympiaden. De skulle ha börjat 16:30 men Johan i klassen hade fått ett SMS tidigare som det stog att det skulle börja 15:30. Happ, och vi skulle ha gått gemensamt till Sidsjön, då har de redan gått då. Det var bara att jag och Johan traskade upp dit. Vi var tvungna att köpa lite korv annars hade vi aldrig orkat.
Väl uppe vid Sidsjön gick vi fram till en stor folksammling som satt på gräsen, vi började kolla runt och kände inte igen nån från klassen eller vår fadder grupp.. efter 10minuter er vi en kille från klassen och går fram. Sen skicka treorna iväg alla för att köpa öl eller cider för att ha i grenarna. Vi letade upp lite folk från respektive fadder grupp och kollade upp. Tydligen hade de redan delats upp i andra grupper. Jag och Johan möttes upp och pratade lite.
Då kom jag med den bästa idén: "Då köper vi öl och tittar på" Johan var helt med på idén och vi skyndande mot Öl vagnen. Synd nog var vi bara fyra stycken från våran klass. Kvällen fortsatte med massa roliga aktiviteter och mycket folk. Sen skulle vi dra ner på stan. Efter några timmar passade jag på att dra hem med sista bussen igen. Kvart i elva. Det är dumma buss tider på vardagar. Sen när jag kom hem började jag känna mig krasslig när jag gick och la mig var jag sjuk.

Torsdag.
Lektionerna började inte förns ett så jag satt hemma och försökte bota min snuva så gott som möjligt. Mådde väldigt bra när jag åkte in till skolan. Gjorde klart uppgifter från gårdagen och dagens uppgift. Inget annat på schemat. Hemgång.

Fredag.
Vi hade en genomgång vid 10-12. På kvällen skulle det vara en mini-sittning. Lite middag och utgång typ. Men eftersom att min kusin kom hit vid tre tiden, och det kostade pengar, så tänkte jag att jag struntar i det. Man måste ju umgås med kussen.

Vi får se hur det blir imorgon det skulle ha nån öljakt och på Söndag blir det middag med faddrarna. Det ska jag däremot vara med på! Dessutom har ju Petra och Danne namngivelse för Neelix imorgon

Ja, men nu känner man ju sig lite vuxen. Universitet och allt. Håll huvudet högt!

Inga kommentarer: