fredag 17 december 2010

Avancerade drömmar

Jag fick en väldigt avancerad tanke precis innan jag skulle somna nu i veckan, eller om det var precis när jag vaknade, eller till och med i drömmen!

Tänk er filmen "The One" med Jet Li, eller böckerna "Mörka materian" med filmatiseringen "Guldkompassen" Dessa har ett liknande tema att det finns parallella universum som är ganska lika varandra. I "The One" så lever dessutom flera olika versioner av en själv i de olika universumen. Med detta i baktanke kan jag försöka förklara vad jag fick i tanken.

Samtidigt som vi sover så är ett av våra parallella liv i full fart med dagen på deras speciella sätt. Vi ser och känner bara fragment av vad våra paralleller håller på med. Eftersom att den världen är annorlunda och vi bara ser fragment så vet vi ju inte hur den är uppbyggd och vilka regler som finns där. Därför tycker vi att den är konstig.

Men vi ska inte slå bort att vi faktiskt drömmer på riktigt också, allt sånt som vi upplevt och sett under dagen, veckan och åren. Utan vi ska bara öppna oss för att vi OCKSÅ får fragment från våra parallella liv. Och detta borde då också funka åt andra hållet, att parallellerna får fragment från oss.

Filosofi på hög grad.

Inga kommentarer: