torsdag 2 december 2010

Drömmar och förvirringar.

Igår var familjen till en vän som fyllde hela 50! Smörgåscake och annat gott fika i vänners sällskap, som det ska vara.

Som vanligt var Robin med, en två åring som förgyller tillvaron för oss alla. Han sprang runt där och pratade med oss alla och hade allmänt kul. Det var nog det som fick mig att drömma halvkonstigt. Jag började drömma halvjobbiga drömmar om mitt kusin-barn Neelix. Att våran familj skulle vara barnvakt åt honom och hans ny födda syster (som egentligen inte finns!) som hette Karin.. Neelix for allafall runt under sängar och mellan möbler och var väldigt full av energi. samtidigt som man försöker hålla kolla på Karin så att Neelix inte skulle råka göra illa henne. Jag vaknade flera gånger under natten för jag hade andra liknande jobbiga drömmar. Jag blev tillexempel biten av grannens Hund, en blandras av hund och mink, fråga mig inte hur...

Annars har jag varit ganska tankspridd på senaste tid. Jag var hos Bea och skulle käka tacos, de la fram brödet på min tallrik så jag tar upp det för att fylla tallriken med alla olika saker jag ska ha i brödet. Men jag kan inte hålla i brödet och flytta alla skålar samtidigt, så jag rullar ihop brödet och ställer det i glaset. Jag fortsätter att försöka samla på mig alla grönsaker och tillbehör, då häller Bea upp läsk till sig själv så jag bestämmer mig för att jag ska ta läsk nu när korken är öppen, men när jag kolla på mitt glas undrar jag vadfan som är i mitt glas, jo just ja, det är ju mitt bröd.

Fortsätter att ta mat, ser mitt glas igen, MEN va? vad är det, JUST DET, brödet. Sen har jag samlat på mig allt och ska börja lägga upp allt, men, vart är brödet? Vartfan ÄR brödet? Jag kanske inte fick något, tar ett nytt snart, tar läsk först. Kollar glaset, VAFAN ÄR DET? jaha, brödet. MEN! Där är ju brödet! Bra, då kan vi äta. Men jag måste ha läsk först, vart är läsken? Ah, häll i glaset, vänta! Det är nått i glaset, VAFAN ÄR DET? Aha, brödet. Tur att jag inte satt och sa allt högt, då hade ju alla trott att jag är helt jävla dum i huvudet.

Och bara igår var det en liknande händelse, jag fixade täcket precis innan jag skulle lägga mig, lägger det på golvet bredvid sägnen och fixar lakanet, sätter mig i sägnen och tittar på golvet. Hmm, det där har samma mönster som mitt täcke. Börjar titta mot fotänden och leta efter täcket, Vartfan ÄR täcket? Jaha, just det, på golvet.

Men det är ju vanligt att genier är tankspridda utanför deras ämnesområde. Eller hur?

Inga kommentarer: