fredag 10 december 2010

Japanskabildpussel


Har jobbat en hel del så det har inte blivit så mycket skrivande.

Jag köpte en tidning i sommras, Japanskabildpussel hetter den. Det är ungefär som Sudoko fast med rutor iställer för siffror. Siffrorna på sidan visar hur många rutor det ska vara i rad, nästa siffra viras nästa antal rutor som sitter i rad, och dessa ska då INTE sitta tillsammans med de första rutorna.

Allafall så har jag hållt på med detta då då när jag vill koppla av och har börjat få det på hjärnan. Mamma pratade i telefon och sa att man kunde köpa glas, "typ 1 eller 2 paket. Beror på om man vill ha 6 eller 12 glas." Mendans hon säger det ser jag bildrutorna i huvudet. "ja.. 6 bildrutor ser ut så och då borde 12 bildrutor bli så" Men så har ju jag en tendens att bli "insnöad" på det jag håller på med. När jag spelar tetris så ser jag alla passformer i verkligheten, och när jag spelar Assassins Creed så tänker jag att på DET huset kan man klättra.

Dessutom är det fint att Svergie måste andvända 3 ord för att beskriva något som andra språk bara har ett ord för. EXEMPEL: Spork = Spoon + Fork. SVENSKA: Kombinerad sked och gaffel.

1 kommentar: