torsdag 21 juli 2011

Norrlands sommar

Nu har jag haft 9 dagars semester i Norr. Och eftersom jag har varit på resande fot så har jag inte haft tillgång till Internet, men en del saker som hände var, enligt mig, blog-material. Då är det tur att man har anteckningsblock. Här kommer då höjdpunkterna från semestern:

Måndag 11/7
- Rastplats i Järve (utanför Piteå) -
Det hörs ett skri från en av husbilarna.
Mamma: Hörde du? Det lät som en mås från en av vagnarna.
Jag: (Ointresserad) Hmmm...
Mamma: Där var det igen!
Jag: Ja, det kom från den. (pekar mot en av husbilarna)
Mamma: Titta! Nu stänger hon dörren!
Jag: Ja, jaha?
Mamma: Hon har kidnappat måsarna!
Jag tittar häpet mot husbilen och börja sakta förstå vad hon har sagt. Tittar på henne och börjar bryta ihop av skratt, samtidigt som Mormor kommer tillbaka till bordet.
Mormor: Vad är det som låter?
Jag: (Pekar mot husbilen) De ska sälja måsar till Tyskland i forsknings syfte.
Mamma nästan viker sig av skratt, Mormor bara sitter och stirrar.
5 minuter senare.
Mamma: Men det är nog bara en papegoja...


- Piteå havsbad -
Mormor går med sina gå-stavar när en man ~45 kommer fram.
Man: Hej, Glad sommar på er!
Mormor: (förvirrat) Ja.. Glad sommar..
Man: Det är bra att gå med sådana där. 90% av koppens muskler jobbar när man går med stavar!
Mormor: Ja, jaha? Va' bra!
Man: Glad sommar på er!
Efter att mannen gått sin väg.
Mormor: Vad var det för fel på honom?
Jag: Det märks ju att du är från Sundsvall. Han var ju bara trevlig. Det är statistiskt bevisat att vi i Sundsvall är otrevligast i Sverige.
Mormor: Han måste ha haft något fel.


Onsdag 13/7
Det mesta har gått ut på att fika. Det inte lätt att bo med två tanter. Mormor och släktingen Irene. När man äter LCHF måste man ju äta på oregelbundna tider, alltså när man är hungrig, oavsett när. Men tanternas schema har gått ut på att äta. Vi har inte direkt gjort något annat. Och det har går segt när man väl ska göra något. Vi skulle iväg 10, Vi sa nu åker vi kl 11, men vid 12 åkte vi. Haparanda imorgon, förhoppningsvis BARA med mamma.


Fredag 15/7
Jag bloggar inte ofta för jag gör för stor sak av det och nästan aldrig gör jag något. Och nu när man väl gör något så har man inte tillgång till bloggen. I onsdags åkte jag på min vanliga öroninflammation så man har varit lite tvär i två dagar nu. Men det är ju jobbigt med tanter som tjatar om allt, gör allt i slowmotion och jämt tänker på mat. Vi får se hur länge vi blir kvar här uppe.
Här uppe i norr finns det väldigt mycket småföretag, hemslöjder och linkande. Det medför att typsnittet Comic Sans träffas på VÄLDIGT ofta. Marknaden kan bli stor för en designer här uppe. Tål att tänkas på.
Telefonen ringer en gång om dagen hör hos värdinnan. Och då menar jag EN GÅNG per dag, inte mer! Och de är roliga, tanterna. Vi är så sysslolösa att klockorna stannar.
Telefonen ringer: Oooh! *suck och stön* Nu ringer det IGEN! Mormor: Ja Hu-va!


Måndag 18/7
På väg mot Lycksele. Längtar hem, även fast jag inte vet vad jag ska göra när jag väl är hemma. 08:an Christoffer och Rauken Mattias var upp till Boden igår. De ska till Kebnekajse och vandra. Jag passade på att visa dem runt i lilla Boden. Jag hittar typ överallt där nu. Ganska lätt att hitta i småstäder. Jag hade en hypotes att alla tjejer i Boden är snygga, efter att man sållat bort alla som är för ung och gammal. Efter jag förklarat det började en intensiv spaning efter brudar. De höll med att alla såg bra ut! På en skala 1-10 låg de på 7-10. Jag såg dock en en som inte var en höjdare, men hon var lätt en 6:a. Vi såg en norska på tågstationen som, enligt Christoffer, var en 25:a! "Helt utanför vår liga, utanför allas liga" Men ska man hålla sig till 1-10 skalan är hon en 12:a!


Onsdag 20/7
Planerad hemfärd idag. Men semestern är inte slut för det. Nej då, en planerad resa tillbaka till stugan redan till helgen. Vi ska alltså bara hem och vända. Men först en tripp på en aktion här uppe.
Drömmarna den här gången har varit väldigt blandade. En del Bisarra, en del härliga, en del som filmer med musik och allt, och självklart en del smarta. Jag drömde fram ett ordspråk. Håll i hatten nu, här kommer det!
"Varje stjärna måste ha tid att växa innan den kan lysa"

Inga kommentarer: