lördag 24 september 2011

Assassino!

Sitter i lägenheten och cillar med lite AssassinCreed och musik. Det är första helgen vi inte har någon uppgift. Känns lite tomt men ändå lite skönt. Man har inget att göra utom sina egna projekt. Och det går ju ganska bra med dem. Typ allafall...

Halloween kostymen går det jävligt bra med. Behöver dock mer saker till den ändå. Men nu är det relativt lätta saker. Bara kläder, det "svåra" är redan klart. Ska nog göra en liten tripp imorgon. Åka och kolla på lite saker i stan. Om det inte regnar. Då blir det en speldag! Jag har också kommit kontakt med en brittisk kille som ska göra en 3D cartoon-kortfilm och behöver concept-art på en karaktär, så det har jag att göra också. Sen har jag flera idéer på bilder och kort jag ska ta. Så det får nog bli en tripp imorgon. Men jag undrar också om det bara blir en halloween fest eller flera? För jag har ju en idé till. Och då behöver jag bara skaffa EN sak till. Och den är också lite rolig.

I veckan hade vi massa tusch övningar. Delvis provade vi skrafferingar. Div skugga och texturera med linjer. Sen fick vi en dags uppgift där vi skulle jobba med toner i tuschet. Blanda ut med vatten etc. Gick ganska bra. Vi fick en bild, skulle sätta den uppochner och måla av den. Och vi fick INTE vända den. När alla var klar vände vi samtidigt för att se hur det blev. Det blev karikatyrer av alltihop. Övningen gick alltså ut på att visa när man vänder en bild uppochner så arbetar men med andra hjärnhalvan och ser man detaljer tydligare istället för helhetsbilden.

Lite vad som hänt nu på senaste. Och om det finns NÅN läsare så säger jag väll så här. Jag försöker uppdatera mera. Eller hur Petra?

Min granne tittar då och då hitåt, över vägen, från sin lägenhet, på andra sidan, vägen. Han diskar!