måndag 10 oktober 2011

Pubrunda och 24 timmar senare

I fredags körde vi en pubrunda. Ett evenemang som student föreningarna på högskolan har kokat ihop. Och varför gör vi detta? Jo, I slutet av tunneln ligger priset. Ett märke till overallen. Om man samlar alla stämplar från alla fyra student krogar får man köpa ett tygmärke som bevisar det. Vi i klassen har blivit riktiga patch-junkies. Det är ungefär som Achivments på Xboxen.. Man vill bara ha mer men det är bara andra med såna som förstår dem.

Det var en grymt trevlig kväll allafall. Började på PubenPuben, satt där två timmar och pratade och drack mad massa folk. Efter ett tag kom det lite väl mycket folk, paniken spred sig så vi började räkna dem. Varför detta? Jo, ett rykte som gick sa att det bara fanns ca 50 tygmärken att köpa, vilket innebär att vi måste vara först för att få tag i dem. De var dock bara runt 35, och eftersom att man måste ha ALLA stämplar var det ju lungt. Sen blev det hyr-buss ner till Nya Vall. Och det var awesome, vi satt längst bak hela gänget och peppade! Jag hittade även en komradio i bussen, försökte få kontakt men det fick jag ju inte. Efter att vi gick av bussen skrek vi ut och frågade om nån tappat den. En arrangör-kille från teknolog sa att det var hans och alla blev glada och nöjda.

Nya Vall med drinkar, vin och allt annat de har att erbjuda. Ett bra tag där också sedan över gårdsplanen till RödaBaracken. Den mysigaste krogen av dem alla. Alla är ju bra, men den är ju lätt mysigast. Efter ett tag hörde vi att de hade öppnat kiosken för att köpa märken. Vi sprang dit direkt.Fem stycken blev det... VIDARE! Mot kåren. Vi hamnade först i kön. Sweet, var bara att marschera in och ta för sig av märket. (Och betala) Sen var det bara att festa loss resten av natten.

Men lite lugnt kunde man ju ha tagit det, för jag skulle ju upp dagen efter och vara med på 24timmars serien. 24 timmar att göra en 24 sidors serie. Ganska pepp, och det gick ju relativt bra i början. En efter ett tag blev jag ju lite otålig, fick telefonsamtal, började gå runt skolan, så tredje sidan tog typ tre timmar att göra. Sen brassade jag på igen. I lunchpauserna gick jag för att kolla facebook och uppmana mina underbara klasskompisar att komma förbi och peppa lite eller bara hänga. Efter ett tag, runt sju på kvällen, kom Kalle förbi. Han skulle bara hämta nånting, men blev kvar typ 12 timmar. Och Maria var också förbi, men hon hade lite problem så det blev bara en sida, dock var den VÄLDIGT genomarbetad.

Runt 23-tiden skulle det vara ett meteorregn, så runt tio i går 15 serietecknare ut och lägger sig på marken. Detta för att se himlen tydligt, dessutom för att kunna värma varandra samtidigt. En ganska härlig paus. Sen var det bara att kämpa på igen. Vi hade även med oss fem stycken från Stockholm via Skype. Men när vi serietecknare kommer in i ett flow är det ganska svårt att få kontakt med oss. Det märktes, ibland när de ville oss nått hörde vi inget och tvärtom. Frammåt 1-2 hade vi suttit och lekt med ordet GRONK. Världens just nu bästa ljudeffekt i serier. Och vi var ju tvungna att ha med den i serien. Man kan byta ut nästa alla ord mot GRONK. Vi satt i typ 2-3 timmar och kom på film-, musik- och TV-titlar med ordet GRONK. Lilla sjö-gronken, The gronk-brothers, Lord of the Gronk, Forest Gronk och så vidare. Det var underbart härligt med flum. Det var också runt den här tiden Kalle och jag läste varandras serier och verkligen as-flabbade åt allt. Men dem är ju skit bra!

Kalle stack runt 6tiden på morgonen, Maria stannade till 8-tiden. Det hade ju tråkigt nog droppat folk hela tiden. Med bara 2 timmar kvar fuckar min hjärna helt upp sig. Jag sitter och tuschar senaste sida och medan jag gör det drömmer jag samtidigt om andra saker. Jag sitter alltså och ritar samtidigt som jag ser saker som inte finns. Tillexempel små fantasivarelser som ska på utflyckt och går förbi mitt ljusbord, en parkbänk med någon sittandes på den framför bordet och ibland massa personer i rummet som inte finns där. Det sista jag kommer ihåg att jag tuschade var ett par morrhår på en råtta, och jag kommer ihåg att jag tänker såhär: Jag måste göra linjerna tjockare annars syns de inte, syns de inte kan ju inte lärrarinnan se dem och då blir hon arg, då kanske hon säger till rektorn och då får jag problem, de MÅSTE vara tjockare! Efter det gick jag ut och la mig på den hårda bänken utanför ateljén, efter några minuters orolig sömn går jag tillbaka till bordet, försöker komma igång igen, det går inte.

Jag måste hem, jag kommer inte att klara mer. Synd det, det var ju bara två timmar kvar. Packar ihop alla mina saker och säger till alla att de får klara sig själva nu, de berömde mig dock för att hålla ut så länge. När jag väl gick var det bara 5st kvar. Det var den kallaste och segaste hemfärden jag har haft i Gävle so-far. Jag började tänka om nån ville sno min cykel så skulle jag inte kunna göra något, jag skulle bara acceptera det. Jag mötte också väldigt många hundägare som var ute och rastade sina hundar. Det ända jag kan tänka på är att de är dumma i huvudet som rastar sina hundar på en Söndag, de kunde de ha gjort igår! Väl hemma konstaterar jag att jag varit vaken i 24timmar. (räkna inte de två minuterna jag sov för det hjälpte fan inte) stänger av telefonen, porttelefonen och allt ljus, lägger mig och sover.

16:04 vaknar jag, kollar klockan, undrar hur fan jag kunna sovit så länge, kommer ihåg att jag dygnat och inte la mig förens tio på förmiddagen. Bara att dra sig upp, käka nått, se film och dryga på tills kvällen kommer. Blev bra, gick och la mig min normala tid och somnade som en stock. Och för att vara måndag var jag ganska pigg. Vi fick massa roliga uppgifter, men eftersom vi har tenta på fredag och två uppgifter till att göra blev det ändå inte så kul som det kunnat vara.

Inga kommentarer: