tisdag 15 november 2011

DETALJERNA!Jag kom precis hem från bio. Hela Crazy 8 var nämligen och såg Tintin. Det var det bästa vi sett på länge och vi var verkligen i rätt sällskap!

Det börjar med ett väldigt snyggt intro i 2d stuk som bara skriker ut Tintin, med alla stjärnor falluckor, bilar, miljöer och till och med samma typsnitt som i serierna! Och alla de referenser på den lilla korta stunden. De hoppar på ett tåg i stadsmiljö, tåget kommer ut på prärien, fortsätter framåt och så syns raketen, redo för start, i bakgrunden. Alltså det är ganska sjukt hur många referenser jag såg på typ 30sekunder.

Och hela filmen fortsatte löpa och men blev mer och mer lyrisk. Först i Tintins lägenhet syns massa tidningsurklipp som Tintin skrivit med gamla äventyr som spiran och hur han satte stopp för knark ligan i Faraos cigarrer. Och allt är så underbart med alla detaljer. Det är typ det ända jag kan tänka på nu. Alla små saker som gjorde SÅ mycket. Mot slutet i hamnen så tippar de över en låda med KRABBURKAR! (Krabban med guldklorna)

Storyn följde det hela väldigt bra, men kanske lite för kompakt, det var saker mest hela tiden. Men albumen är ju lite så. Motorcykelscenen var väldigt maffig den också. De hade verkligen inte slösat på action och bildutrymme där. Hände saker PRECIS överallt. Vattnet forsar i bakgrunden samtidigt som de kör förbi för att senare nästan bli dränkta av det vattnet. Asså helt sjuk och sjukt bra. BÄTTRE om man är bekant med Tintins värld. Rekommenderar alla Tintin-kännare att SE den!

Jag säger bara DETALJER!!!

Inga kommentarer: