torsdag 24 november 2011

En vaken trött man

Klockan är halv två på natten. Jag har redan sovit fem och en halv timme. Jag vet inte vad jag vaknade av och jag vet precis varför jag inte kan somna om. Min senaste dröm var med mina Sunsvalls-kompisar utanför Högskolan i Gävle och en referens till Petson och Findus i snickarboden. En blixt från klar himmel till en serie. Jag gjorde slag i saken och klev upp snabbt för att skriva ner den i en lätt mindmap för att den inte helt skulle förtyna bort i mina drömmar, som många av mina idéer har gjort under alla åren.

Jag skriver inlägget väldigt utförligt märker jag. Men min idé har en Noir känsla och för att förstärka den görde jag igång lite Noir-Jazz på youtube. Jag känner att den här idéen kommer att bli episk!Tidigare idag var en väldigt händelserik dag. Började tidigt med att titta ut och se mina klasskompisar börja gå, ringer upp och ber dem vänta eftersom jag är på väg ut. Lektion 9-12. Renritar några skisser vi satt och kladdade ner under lektionen. Käkar med de som är kvar efter en timme. fixar det sista och styr mina steg mot stan för diverse ärenden. Bland annat innebar det att skaffa en maskeradmask, en slips och en silverpenna. Passade även på att fylla på mitt matförråd. Väl hemma hittade jag en tjockt kuvert i mitt postfack. Inget jag beställt på senaste. Efter att ha öppnat det la jag ihop två och två. Jag löste ett korsord i elvistidningen för ett tag sedan och skickade in ett svars-sms. Tydligen var jag en av de 10 lyckliga vinnarna! Dock fick jag inget meddelande om att detta är fallet. Jag försökte dock beställa denna bok tidigare, men den ska inte ha gått igenom.

Efter en snabb vända hem var det dags att göra dagens goda gärning. LO i Sundsvall hade hittat hjulsidor på blocket i Sätra, Gävle. Men vad bra att jag bor där då. Han uppmanade dock att om det såg för skumt ut så skulle jag skita i det. Då blev jag ju lite nervös, så jag tog med mig Torgny på en promenad och så köpte vi dem. Vi hittade dessutom ankornas hemliga gömställe! Under bron vid ICA-sätra. Våra ank-teorier lyder: De försvinner på natten. De kan bara flyga på natten. Och de undanhåller våran snö!

Jag har några NOTE-TO-SELF från idag också. En del uppenbarelser och en del bara vänliga påminnelser till mig själv.
1, Jag är inte så random. Allt har en koppling. Det är bara inte alla som ser den.
2, Att vara bättre än alla andra är bra. Att berätta för alla andra att du är bättre är dåligt. Lyssna och respektera ALLA trots att du inte behöver hålla med.
3, Att gå med en grupp under tystnad kan påverka balansen.

Den sista kanske måste förklaras lite. Vi gick en grupp hem från bunkern efter ComicRoyale, då en stund slutade konversationen och vi njöt över att bara gå där. Allafall jag gjorde det. Dock så började jag lyssna till allas steg när vi gick där. Allt annat var tyst. Kalles släpande fotsteg till vänster överensstämde inte med mina lite snabbare tystare steg. Och på andra örat hade jag Jimmy som hade ett lite snabbare tempo än mig. Med detta i öronen plus det svaga ljudet av två personers steg bakom mig gjorde mig lite vimmelkantig. Som om man försöker spela i ett band och nån kommer i otakt. Detta rubbade min balans en kort sekund. Jag föll dock inte. Det hade sett dumt ut.

Nu ska jag skriva lite av mitt manus så jag kan somna om. Jag borde äta nått också...

Inga kommentarer: