söndag 20 november 2011

Resnat på

I torsdags körde vi en till kväll med "En serie brott" Sherlock Holmes spelet där vi, med hjälp av texthäften och tidningsurklipp ska hitta svaret på mysteriet. Den här rundar var dock inte lika rolig som den förra. Den var minst lika intensiv och vi fick OTROLIGT mycket med info, men det var inte det direkta svaret som "vem är mördaren" utan att hitta en person som det senare visade sig vara inblandad i nått mycket större. Vi ska köra igen på måndag och då ska vi försöka ta en mordgåta igen.

På kvällen där blev det PubenPuben, för Kalle, Torgny OCH Anders var de som jobbade. Dock var vi inte många serie-bildare. Men det blev en liten skön spontanfylla. Fredag rasslade på allafall. Vaknade runt 9, utan att ha ställt klockan. Bara att masa sig upp. Det var en deadline på G. fungerande/ickefungerande dynamik på en seriesida. Jag stormade ner till Bunkern efter några timmars sökande i alla tidningar jag hade tillhands här hemma. Efter ett tag dök Kalle upp för att göra samma sak. Och en stund senare även Maria. När allt lugnat ner sig och vi bra satt och jobbade på våra egna projekt frågade Kalle om vi skulle käka. Jag hade ju inte planerat så långt så vi tre gick över till pizzerian över vägen.

Kvällen avslutades dock på ett av de bästa sätten. Darkwing duck hos Johan, tätt följt av Disney-klassikern: Mästerdetektiven Basil Mus. Det var vi alla sugna på att se efter Torsdagens mysterier. Lördag rensade jag lägenheten. Har fortfarande lite kvar men det ser bättre ut. Sen vid halv 8 blev det film på Torgnys. Sherlock Holmes såklart. Efter den drog Kalle och Johan till stan på fest så vi andra packade också ihop och gick. Då passade jag på att rensa lite i min Photoshop mapp.

Lyckades ladda två Hero-Doll bilder som legat länge ofärdiga. Båda två har varit tänkta att vara större projekt, men på grund av sega datorer och tidsbrist har det blivit liggandes lite för länge. Dessutom har jag gjort om mallen för mina Hero-Dolls så de är dubbelt så stora nu. Det är lättare att göra detaljer och få det att se bra ut. Så upp med dem och så just nu håller jag på att sätta ihop mitt första fansin. Min 24-timmars serie: Slavar av Aska. Ska sätta ihop det i indesign, spara som PDF och prova skriva ut kanske Tisdag eller Onsdag. Måste dessutom fixa omslaget också. Har själva bilden klar, behöver bara sätta ihop det på ett proffsigt sätt.

Och det blir ju en julkalender också. En 24-sidors serie där också.

Inga kommentarer: