lördag 21 januari 2012

Tänk på det!

En utekväll av det bra slaget, lite annat folk hade det blivit mer dans, men man kan inte klaga. Kanske lite väl förfriskad än vad man borde ha förfriskat sig. Men ibland går det av bara farten.

Jag kommer ibland till insikt, eller åter-insikter, om mig själv, både i berusat och vanligt tillstånd. Detta är inget undantag. En sammanfattning:
Jag ser mig själv som en åskådare: En lyssnare och tänkare. Av andra har jag menats, och nämnts, som en medlare, en som ser båda sidorna av nånting. Även om min personlighet väljer en sida, kan jag se båda. Och efter dessa normer är jag van att leva, så folk kan se mig som osocial och liknande när jag inte har svar eller funderingar. Jag har inget svar för att jag inte är van att ha det, och heller inga funderingar för att jag väldigt ofta kan lägga ihop "pusslet" och inte behöver undra över det.

Detta innebär att jag inte lägger mig i andras beslut så ofta, eller ifrågasätter det i en djupare grad. Dels för att jag inte vill gå djupare, eller inte har kunskap om det ämnet, vilket ger mig ingen större anledning att gå djupare eftersom jag ändå inte kan kontrollera det eller veta hur jag ska hantera situationen. Det är deras ensak... Det är mycket därför jag ofta bara bara trivs att vara bland folk, jag har lika stor koll, om inte större, när jag INTE är i centrum, och trivs ÄNDÅ lika bra med det. Detta har vi också kallat för JEDI-krafter. Att vara uppmärksam och hålla ett vakande öga.

Och egentligen undrar jag hur jag kan känna så mycket folk, egentligen. Eftersom jag tydligen har svårare för "kompisars kompisar" då dessa oftast inte har en liknande gemensamma-minsta-nämnar-intressen som mig, och jag därför inte har en direkt koppling till dessa personer, förutom just min kompis. Folk med liknande intresse skapar jag ju en bättre kontakt med och utbygger ständigt.

Jag kan också se väldigt mycket sociala drag hos folk, tex i utelivet, vilket gör att jag vet att de antingen inte är intresserad, inte vet hur det ska hantera sig, eller just för stunden inte kan ta vara på sig.

Ett ord till dem som försöker fundera ut hur jag funkar, och en vänlig påminnelse till mig själv hur jag fungerar. Jag har ett väldigt starkt sammanband mellan JAGET och ÖVERJAGET.

Kanske en överanalys på mig själv, men jag har allafall insikt.. även fast jag inte alltid litar på den, så finns det ju en del..

Inga kommentarer: