måndag 5 mars 2012

Helgen och uppgifter
Jag var ju hem i helgen. Kanske skönaste hemresan på länge! Jag gjorde inget. Eller, jag var på en fest och krogen efter det på Lördagen, annars behövde jag inte göra nått. Jag bara var. Underbart! Träffade ju några riktigt sköna människor medan jag var hemma. Sen ute på krogen hoppades jag på att stöta på lite folk man kände, men det var ganska dött på den fronten. Men jag träffade min släkting allafall. Och det var hur kul som helst. Hon undrade hur det för gick mig och tyckte det var grymt kul att se mig. Det är kul att få beröm!

Sen hade jag kanske den bästa tågresan tillbaka. Hade resan planerad. Hoppa på tåget, köra igång grym musik, sjunka ner i mina serier och eventuellt skissa på några saker. Men sen på perrongen ser jag en grön mössa. För mig själv tänker jag: "Det där ser ut som Saras mössa. Ha! Jo jag längtar ju tillbaka till Gävle." Efter att stått ett tag och inspekterat folkmassan ser jag klart och tydligt att DET ÄR SARA! Ha! Ganska härlig lyckoträff att vi skulle med samma tåg och att jag hann se henne innan vi hoppade på. Annars hade jag troligen hoppat på längst fram istället för längst bak.

Det blev alltså ett glatt möte, två vänner emellan. Och tågresan var inte fy skam den heller. Visserligen blev det inte nån musik eller skissade. Men vi satt och snackade ett tag, en plockade jag fram min serie och började läsa. Det slukade verkligen upp mig. Det var skönt att åka med någon man kände. Man slappnar av på ett annat sätt då. I serien så lär han sig att lyssna till världen och se tecken på var han ska göra härnäst. Sara vaknade innan Gävle och sa att hon drömde att vi tog bussen sista biten hem. Ja, det var bara att lyda det!

Serien jag läser är The Alchemist. Riktigt bra. Skulle dock rekommendera att läsa den i ett stråk. Tar väll ca 2-3 timmar. Jag kom verkligen in i boken och hade bara lite kvar när vi var framme i Gävle. Sedan när jag försökte läsa innan jag gick och la mig orkade jag inte och hade inte samma känsla kvar. Sen eftersom att jag läser serieprogrammet så ser jag en hel del saker som hade kunnat göras bättre. I vissa ställen hade han kunnat fylla ut med en miljö bild extra för att visa att tiden går stället för att skriva längst upp "NEXT DAY" och på ett ställe visar han det verkligen bra genom att berätta "de pratade inte om detta fören två dagar senare" men ändå så står det längst upp på sidan "TWO DAYS LATER" Det hade inte behövts. Jag har också lite problem att hänga med i vilken årtal det ska utspela sig i. Det är allafall i södra Spanien och Egypten. Kanske lite det som får mig att bli förvirrad. De rider runt på hästar och saker, men vissa element ser modernare ut än resten. Finns en vindsnurra på en farm och en engelsman har glasögon och pistol, relativt modern också. Men det är väll bara små saker som jag sitter och gnäller på. Helt klart läsvärd allafall. En historia om personlig-utveckling och att lära sig världen och kunna gå sin egen väg.

Vi fick en uppgift idag också. Rita tre scener med olika ljuskällor. Är lite tungt nu med mycket olika uppgifter. Men det är rätt så lugnt på lektion-fronten den här veckan. Så det ska nog gå bra. Nu ska jag renskriva några anteckningar sen blir det en film innan jag kastar mig in i morgondagen.

Inga kommentarer: