tisdag 19 juni 2012

Kreativa kvällar, jobbiga hundar..


Jag sitter och är lite kreativ här på kvällskvisten. Det skulle vara härligt om det var det här ljuset lite längre på kvällarna. Inte för att klaga, MEN, från 18-21 är det konstant sol in genom mitt fönster. Klagar inte på solen, den älskar jag, bara det att det är svårt att göra nått eller se något med en sol som bländar skärmen. Precis som igår så blir jag besviken att jag inte har en skanner. Inte för att jag skulle hinna göra klart den nu, men det skulle kännas bättre att ha den inskannad. Den jag gjorde igår är inskannad och tillfixad, inte börjat färglägga än dock.

På väg till högskolan idag kom jag ikapp en dam med en chiuaua. Damen ifråga hade neonfärgade träningskläder som kan få den blindaste man att se. Precis när hon rundar ett hörn så börjar hunden sacka efter och stannar och börja nosa på något. Och det var inte lite den nosade. Jag var en 2-300 meter bort och hann nästan i kapp djuret. Plötsligt tittar hunden sig omkring, åt alla håll samtidigt. Sen rusar den av i en jädra fart! Men inte snett till höger dit matte gick, nej då, rakt fram, skräckslagen! Jag kommer precis fram till plasten där hunden stannade, då ser jag henne snett framför mig, tittande åt mitt håll och ropar på hunden. Det roliga är att rakt fram längs vägen finns en lång rad med buskar. Detta har gjort att hunden sprungit rakt fram och inte kunnat se över busken. Haha! Dem är så små! När hunden väl kommit fram till gångvägen mellan buskarna och ser sin matte tar han av med en ÄNNU snabbare fart.

Jag hamnar alltså bakom det här ljuvliga paret. Och gång på gång stannar hunden bakom och luktar på ALLT, medan hon som verkar träna till ett maraton, nästan springer fram och totalt ignorerar sin hund. Det är väldigt nära att jag går om hunden eller nästan sparkar in i den. Men varje gång jag nästan kommit om det jädra djuret blir det ett himla liv på damen och hon börjar ropa och kalla på hunden. Förbjude att någon kommer emellan henne och hennes ljuvliga råtta. Och var händer då? Jo, hunden börjar genast hoppa upp mot hennes ben och tigger! Och såklart gör den det. För hon är ju minsann inte den som ska neka sin älskling en gobit. Första gången de hände tänkte jag för mig själv: "Bra, nu kanske hunden håller sig nära henne så jag kan gå normalt" Men nej då. Hunden stannar ju bara av mer och mer, och luktar på ALLT. Tydligen så är den uppfordrad att få godis när han kommer tillbaka, vilket han vet och därför utnyttjar. Som tur är svänger hon till höger vid nästa vägskäl medan jag tar till vänster. Skönt, då slipper vi dem..

Förövrigt så brukar jag kolla på en del hundar som folk här i Sätra äger. En hund kollar f*n mer på ALLT annat än sin matte. Och varje gång hon försöker korrigera den så ser jag att det inte går så bra. Jag har sett för mycket hund-coatch-program och känner för många med "väluppfostrade" hundar. Inte för att jag hade gjort ett bättre jobb, men jag ser att de inte riktigt har gjort det.

Inga kommentarer: