onsdag 27 juni 2012

Resa mera.

Precis anlänt till Sundsvall för att om någon dag dag fara vidare norrut. Det har varit lite spontant senaste tiden. I Fredags var jag till Johan i Nyköping för att fira lite midsommar. Det var helt underbart. Underbart folk och underbar natur. Allt var bara härligt. Jag och Johan har verkligen mer gemensamt än vi trott.

Så det blev ju några timmat tåg ner och hem, och nu tåg till Sundsvall. Så jag kom och tänka på alla de gånger jag suttit på tågen och läst böcker & serier, skissat och hur allmänt kreativ jag blivit på alla dessa tågresor. Då slog det mig. Det är en form av meditation och avkoppling.

Resorna är alltså dagens meditationstid. Vi är ju ständigt uppkopplade till alla andra och full tillgång till internet och all dess information, JÄMT. Så när man sitter på tåget, och som jag, inte har tillgång till internet, så har jag tid att reflektera över saker och tänka på nytt, skapa helt enkelt. Och med tanke på alla som pendlar och hur mycket jobbar så är det nog under resorna den ända tiden man egentligen har för sig själv. Alltså en tid utan att vara uppkopplad.

Dagens stressiga tid behöver fler resor!

Inga kommentarer: