torsdag 20 september 2012

Tänkarstol

Jag borde ha en mjuk tänkarstol att sitta i. Jag provade precis att lägga mig på sängen för att chilla lite, och kom in i mina filosofiska-tankar. Men en sak man INTE ska göra är att ta med sig sina problem till sägen när man ska sova. Så om jag använder min säng för att tänka i, så kommer ju kroppen vänja sig vid detta och jag blir troligen mer mottaglig för att tänka problem och så när jag ligger i den. Inte bra med andra ord. Så därför vore det bra med en annan plats där jag kan fundera, utan att konkurrera med min sovplats.

Jag funderade tillexempel på om man ska dra ner på facebook. För folk verkar inte vilja ha samma glada stämning som jag skickar ut. Om jag skriver ett inlägg i glatt syfte så kan folk senare komma och säga till mig personligen att de tolkade det såhär och såhär. Visst, de kanske har en poäng i det. Men jag var nyligen i ett djupt filosofiskt skick med mig själv samtidigt som jag var lite påverkad, och folk drog en slutsats att jag var helt jädra karate-borta. Njaaa, inte riktigt, jag hade full förståelse om vad jag gjorde vid det tillfället och bara allmänt peppad & taggad. Det inlägget innehöll dock inga stavfel och jag hade dessutom kunnat skrivit det i helt nyktert tillstånd. Jobbigt med visst folk alltså.

I nån film jag såg, om två poliser, så blir de tillsagda av en psykolog att ALLTID ha med sig en liten bok och skriva upp ALLT de tänker på. Undrar hur min bok skulle se ut om jag gjorde så. Och skulle de runt i kring mig se mig som en psykopatiskt-handling? För hade en psykolog sagt åt mig att göra det, hade de säkert inte ens brytt sig. Men om man på eget bevåg gör så..

Ibland blir det djupt..

Inga kommentarer: