tisdag 11 september 2012

Vardagstips!Jag har fått en hel del gjort idag. Jobbat massa på en tidslinje vi har i lexigrafi-kursen. Går rätt bra för mig. Mina grafiska sinne körde igång direkt när jag fick uppgiften.Vi fixade till PubenPuben idag också för att kunna ha loppis imorgon och sälja ALLT! Jag är rätt taggad nu. Ska bli spännande att se ifall vi får iväg allt. Hoppas på det!

En sak jag tänk på senaste tiden är min nyckelknippa. Postboxens nyckel är nästan identisk med min cykelnyckel, och eftersom att jag i sommar inte har använt cykeln p.g.a punktering så har jag inte heller behövt den nyckeln på knippan, vilket gjort att jag vänjt mig av med att den sitter där på. Men då kom jag på världens bästa knep som det tog min hjärna 5 minuter att memorera in.

Cykelnyckeln sitter på en mindre ring, (se bild 1) vilket jag använder som följande association: Det är däcket på cykeln. Något runt för att ta sig fram. Och eftersom att postnyckeln sitter direkt på huvudringen blir den associationen såhär: Den sitter närmast dörrnyckeln, alltså när jag snart är hemma, så det är alltså det sista jag ska kolla innan jag kommer hem.

Och detta gör alltså min hjärna varje gång på en hundradels sekund varje gång jag ska använda nycklarna, vilket gör det hela lite smidigare. Små tips i vardagen, helt enkelt.

Inga kommentarer: