söndag 21 oktober 2012

I.D & MadMen

I helgen var det I.D - Invasion Dalarna. Det var inte många studenter som åkte dit dock. Helgen efter sjöslaget och helgen innan löning, det är inte det optimala för att dra folk. Men vi var allafall fem stycken härifrån Gävle som begav oss dit. Och vi använde oss av vår reseförening - GRIS. Gävles Resande Intellektuella Studenter, men såklart, eftersom att det militärtema döpte vi om oss lite: Gefle Rifle Invasion Squad. Allt för att passa upp temat. Vi började stenhårt med att peppa igång alla Dasare, efter mycket så blev det äntligen kåren där det bara fortsatte. Riktigt kul hela natten. Tyvärr så var vädret inte det bästa dagen efter då det var dags för alla lekar, men vi kämpade på och lyckades väldigt bra med alla grenar.

Det hela fortsatte med en sittning och frågesport. Det gick väldigt bra för oss, och som ända lag utom-städes så kämpade vi bra och kom tvåa. De vinnande laget var dock väldigt imponerade av oss, som nog de flesta var, så de skänkte pokalen till oss. Och vi tackade ju såklart väldigt mycket. Dock så var sittningen på en hyrd lokal i stan, så priserna var inte de mest vänliga mot våra stackars studentplånböcker. Så ett tag efter sittningen beställde vi en taxi och drog oss mot sovsalen för att fortsätta festandet där. Vi fick med oss några Dasare som bara ville hänga också, så det vart ett väldans bra avslut på hela helgen. Jag ser verkligen fram emot GRIS-festen nu framöver, då det kommer massa utom-städes hit.

 
Just nu håller jag på att se serien Mad Men. Jag är dock bara inne på andra säsongen. Hade tänkt börja se den redan 2010, men kom inte riktigt för mig. Men nu i Gävle såg jag att Kalle hade säsong ett, så det var ju bara att låna och plöja igenom. Så nu har jag alltså börjat på säsong två också. Och de är väldigt noggranna i serien. Alla detaljer. Jag har hört många diskussioner skaparna har haft, i ett avsnitt använde de en låt från ett årtal, men den låten kom inte ut förrän ett halvår EFTER datumet som avsnittet utspelar sig på. Det gör att allt känns väldigt verkligt. Sen ser man också hur det var på den tiden. Alla springer runt och röker, dricker och beter sig på ett helt annat sätt än vad man skulle göra idag. Både på ett positivt- och negativt-sätt.

Något jag märkt nu under de senaste avsnitten är att de tar tid på sig att berätta saker. Det kan vara att att man ser mannen gå in i köket, dricka ut en flaska och bara ställa sig och titta genom fönstret, bara stå där en stund och sedan tonar scenen ut och byts. Det vanliga är att man i detta, med dagens hastighet, är att man förväntar sig en händelse. Antingen att någon skulle komma in eller att han skulle kastat flaskan. Men det hela blir mycket bättre då man låter känslan sjunka in istället för att ha de moderna snabba byten och actionscenerna.

Jag måste verkligen se mer av Mad Men, det är en väldigt bra serie!

Inga kommentarer: