fredag 15 februari 2013

SuperkrafterJag var hem och jobbade några dagar nyss. Och då kom jag att tänka på saker, som vanligt när jag jobbar på fritids/förskola.

OBS! Varning för att det kan låta sjukt nördigt, men komigen, det är ju mig vi snackar om. Referenser till fantasi och minnen är ju allt jag gör, JÄMT!

Det hade varit awesome med superkrafter. Jag tänker då mest på en superkraft jag kom på för ett bra tag sedan. Det är som forcefielden Violet kan göra i The Incredebles. Men ljudet in i bubblan och ljudet ut ska kunna regleras. Så om jag vill kunna prata ut ur bubblan måste jag justera det. Samma sak om vad man hör in. Detta skulle då hjälpa med bråkiga barn då de måste säras på eller bara härjar runt för mycket. Och eftersom att man kan reglera ljud in och ut så skulle jag kunna prata med dem utan att de skriker i mun på varandra. Också det att få ett barn per bubbla så kan de inte röra varandra om de slåss eller knuffas.

Den andra kraften kom jag på den här gången. Det är väldigt mycket ta tag i barnen när de får sina utbrott så de inte sparkar till varandra eller att det kommer en armbåge i 120km/h. Men också när man ser saker på håll: "Ja, de viftar med en pinne, hela deras kroppsspråk börjar antyda på att två slag till så får de igång en instinkt så de kan slå till närmaste personen bara för att de har ångan uppe.. Och där hände det ja.." Då hade det varit bra med Xmen - Nightcrawler's kraft, att kunna teleportera sig dit, avväpna samt/eller ta barnet från de andra för att kunna förklara varför det är fel.

Huvudtemat är att kunna skilja på barnen och prata med dem UTAN att de trissar igång varandra.

Dessutom kan jag tillägga att det tar ca 2 dagar att börja bygga upp en relation med barnen. (lära sig namn, ansikte och bli omtyckt) Men sedan när man har det, och 30-50 barn vet vem man är och alla älskar en är det ju svårt att inte tycka om dem!

Inga kommentarer: