måndag 7 april 2014

En inställning

Just nu har jag hamnat i ett "mode", en inställning alltså. Jag tror de flesta nån gång har upplevt det. När man för tillfället är fokuserad på en sak så kan man applicera dessa reglar på ALLT annat trots att de egentligen inte har samma reglar eller att det finns något logiskt sammanband.

När det vanligtvis händer mig är i samband med spel. Till exempel efter att ha spelat X timmar Assassins Creed så börjar man att se hus på ett helt annat sätt och möjliga vägar man kan klättra på vertikala ytor. Eller Tetris, då man aktivt letar efter konturer där man kan lyckas passa in dessa små block.

Just nu har jag spelat klart Walking Dead och fortsatte att se klart tv-serien. Så just nu är jag i ett dystopi-inställning. Det hela späds ju på i och med att jag och en klasskompis gick och pratade "dystopi-mode" med kläder som man vanligtvis ser inom det temat. Rent allmänt har jag pratat med många och de kläder jag har är lite typiska för sånt mode man brukar se inom dystopivärldar. Läderjacka, halsduk, fingerlösavantar etc.

Jag kom på mig själv häromdagen med att tänka i ett "dystopi-läge". Jag gick förbi påsar med frön på en affär, varpå jag ser massa påsar med blomfrön och tänker: Varför vill man plantera nått man inte kan äta? Och annat som kommer upp när jag pratar med folk, hur sjukt det än låter, är att jag "vill" att det ska bli en dystopi. Det är nog för att jag har så stor "kunskap" inom området med allt dystopiskt jag upplever, så jag tror att jag skulle vara bra på det.

Och ja, som sagt, så vet jag ju att det inte är bra att tänka så. Men det vore nog mest intressant att veta om teorin stämmer att jag skulle vara bra på det eller ej.1 kommentar:

Kvalsternackan sa...

Det skulle säkert vara otroligt spännande, men fatta hur dålig hygien man skulle få, du skulle frysa, sjukdommar och dåligt med mat.

Men roligt...